4 Ekim 2017 Çarşamba

Kabak Kabuğu Yemeği - Tokat

Kabak Kabuğu Yemeği - Tokat

MALZEMELER: • 4-5 adet kabak(kartlaşmış kabak) • 1 çay bardağı bulgur • 1 adet domates • 2 adet kuru soğan • 2 yemek kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı salça • Karabiber, pul biber, kimyon, tuz YAPILIŞI: • Yıkanmış kabakların kabukları uç ve baş kısımları kesildikten sonra 3 cmeninde çok derin olmayacak şekilde soyulur. • Soyulan kabuklar kibrit çöpü kalınlığında doğranır. • Geniş bir kabın içerisine tereyağı konularak kızdırılır. • Kızdırılan tereyağının içerisine ince doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleştirilir. • Daha sonra salça eklenerek biraz daha karıştırılır. • Doğranmış kabak kabukları ilave edilerek öldürülür. • Bulgur eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. • Tuz ve baharatlar eklenir ve sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder