KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Malzemeler
- 300. gr. Kabak Çiçeği
- 2 orta boy Kuru Soğan
- 1 orta boy Domates
- 2 su bardağı Pirinç
- 1/2 demet maydanoz
- 1-2 dal tale nane
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Kabak çiçeklerinin içini ufak bir kaşık yardımıyla nazikçe temizleyin. Dışındaki taç yapraklarını kesin ve su dolu bir kabın içine atın.
Tavaya 1 bardak zeytinyağı koyun ve dolmalık fıstıkları hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları ince ince doğrayın ve fıstıklara ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kavurun. Domatesi rendeleyin. Rendelenmiş domatesleri soğanlara ekleyin. Tuz, şeker ve tüm baharatları ekleyin. Pirinci yıkayın, süzün ve soğanlara ekleyin. 1,5 bardak sıcak su koyun ve kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
Bu sırada maydanozu ve naneyi ince ince kıyın ve pişmiş olan içe ekleyerek karıştırın. Kabak çiçeklerini sudan alarak az akan nazikçe yıkayın ve kurulayın. Küçük bir kaşık yardımıyla kabak çiçeklerini hazırladığınız içle doldurun.
Çiçeklerin kenarlarını patlatmadan içlerini çok fazla doldurmamaya ve uçlarının kapanmasına izin verecek kadar boşluk bırakmaya özen gösterin. Doldurduğunuz kabak çiçeklerini buhar sepetine sıkıca dizin.
Buhar sepetini kaynamış su koyduğunuz bir tencereye suyla temas etmeyecek şekilde yerleştirin ve kapağını açmadan yaklaşık 25-30 dk. kadar pişirin. Buharda pişirmek istemezseniz, yayvan bir tencerenin dibine maydanoz saplarını sıra sıra dizin ve dolamalarınızı üstlerine yerleştirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Pişen kabak çiçeklerinizi servis tabağına alın ve soğuyunca üstlerini süsleyin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder