4 Eylül 2011 Pazar

bulgurlu sütlü kabak ezmesi

SÜTLÜ KABAK EZMESİ

MALZEMELER

1 kilogram kabak

1 çay bardağı ince bulgur

1 çay bardağı su

1 su bardağı süt

Yarım demet dereotu,

Tuz, Karabiber, Pul biber

SÜTLÜ KABAK EZMESİ NASIL YAPILIR TARİFİ

1. Kabak kazınıp, yıkanır. Rendelenip çelik tencereye konur. Üzerine bulgur salınır. 1 çay bardağı su dökülerek ağır ateşte pişmeye bırakılır.

2. Ocaktan alındıktan sonra, üzerine süt dökülür. Tuz, karabiber (istenirse pul biber) katılır. Çatalla iyice ezilir. Servis tabağına alınır. İnce kıyılmış dereotuyla süslenir.

Not: Süt önceden kaynatılmış veya pastörize olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder