4 Eylül 2011 Pazar

kabak ezme reçeli

KABAK EZME REÇELİ (HATAY)

Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

MALZEMELER
1 kg. beyaz kabak
1250 gr. şeker
300 gr. su
1 limon suyu
2 litre haşlama suyu

YAPILIŞI
Kabak, soyulup küp şeklinde doğranır. Kaynamakta olan suya atılıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra süzgeçten geçirilerek soğutulur. Bir tülbent yardımı ile fazla suları alınır. Bir tencereye şeker ve su konularak kaynatılır. Kaynamakta olan şekere ezilmiş kabaklar ilave edilerek ve sıkça karıştırılarak 20 dk. pişirilir. Üzerine limon suyu eklendikten sonra 5 dk. daha pişirilerek ateşten alınır. Soğutulur ve kavanozlara doldurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder