4 Eylül 2011 Pazar

Etli Kabak Dolması


Malzemeler:

* 1 kg. kabak
* 250 gr. kıyma
* 2-3 soğan
* 2 tutam kuru nane
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı pirinç
* 1/2 demet dereotu
* 2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
* Tuz-karabiber

Yapılışı:


Kabak kazılıp oyulur.Soğan ,dereotu nane,maydanoz,domates küçük küçük doğranır..Tuz ,karabiber,kıyma ve bir kaşık yağ konup yoğrulur. En son pirinci ilave ediyoruz.Karıştırılıp kabakların içine doldurulur. Kabaklar tencereye dizilip 1 kaşık yağ ve 1 bardak salçalı su konur. Orta ateşte pişirilir. Gerekirse pişirken az az su ilave edilebilir..Sonrada kabaklarımız afiyetle yenilir..

Hepinize afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder