4 Eylül 2011 Pazar

kabak kavurma

Kabak kavurma da nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyim ama inanın mükemmel bir lezzetin adresindesiniz.

Çarliston biberler uzunlamasına dört parçaya ayrılıp ince ince doğranır. Kuru soğanlar da yine çok küçük ve ince olarak doğranır. Tavaya bir çorba kaşığı kadar zeytinyağ ( riviyera ) ya da ayçiçekyağı konur. Önce biber ardındad da soğanlar tuzlanarak kavrulmaya başlanır. Biber ve soğanlar çok ölmeden çok küçük küpler halinde doğranmış kabaklar eklenerek ( bu aşamada kekik ve biraz tuz eklenebilir ) kavurma işlemine devam edilir. Kabaklar önce suyunu bırakıp sonra suyunu çeker rengi dönmeye başladığında artık kabukları soyulmuş ve küçük küp parçaları halinde doğranmış domates eklenir. Domatesin de suyu çekildiğinde Ateş usulü kabak kavurmamız hazır.

Servis için yarım küre şeklinde bir kap kullanmalıyız. Hazırladığımız yemeği bu kaba koyduktan sonra kabı ince bir kaşar peyniri ile kapatıp üzerine servis yapacağımız tabağı koymalı ve sonra da ters yüz edip kalıbı çıkartmalıyız. Ben kabağın yanına ızgara patlıcanları dizdim, nar ekşisini kabak ve patlıcanların üzerinde gezdirdim ve tabii ki dereotuyla süsledim. Yiyenler pek beğendi.

Afiyet olsun.

Malzeme listesi (2 kişi);

2 adet çarliston biber (küçük boy)

1 adet kuru soğan (orta boy)

2 adet kabak (küçük/orta boy)

1 adet domates (orta boy)

1 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı zeytinyağ (riviyera)

1 çorba kaşığı nar ekşisi

2 dilim taze kaşar (ince)

1 sap dereotu

dereotu.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder