4 Eylül 2011 Pazar

kıymalı kabak graten

v Malzemeler

  • 1 Kilo kabak
  • 200 Gr kıyma
  • 2 Domates
  • 2 Kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Çay kaşığı tuz, karabiber kırmızı pul biber..
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 2 Yemek kaşığı margarin
  • 3 Su bardağı süt

v Beşamel sosun yapılışı

Unu ve margarini birlikte kavurun.Unun kokusu çıkmaya başlayınca üzerine soğuk sütü ve tuzunu ilave edin .ve sos kıvam alıncaya kadar pişirin ...

Kıymalı sos:

Soğanı sıvı yağda pembeştirip içine kıymayı ekleyin. Birlikte pişirin. Ardından salçayı, domatesi tuzunu va baharatını ilave edip ocağın altını kapatın..

Kabakları yıkayıp ikiye bölün. Ve bir tencerede hafif haşlayın. Haşladığınız kabakların içerisini bir kaşık yardımıyla çıkarın ve bir fırın tepsisine dizin. Dizdiğiniz kabakların içerisini Kıymalı sosla doldurun. Üzerine beşamel sosu ekleyip en son olarak da kaşar rendesi ilave edip fırında orta ayarda üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder