5 Eylül 2011 Pazartesi

zeytinyağlı kabak çiçeği dolması YETUR




sayfamı ziyaret eden tüm arkadaşlarıma güzel bir gün diliyorum.
dilerim hekes afiyettedir.
sizlere bu gün kabak çiçeği dolması tarifi vermek istedim.kabak çiçeği dolması nedendir bilmem bana hep midye dolmayı hatırlatır.lezzet olarak birbirlerine yakınlar... sanırım iç harcından kaynaklanıyor...

malzemeler:
taze toplanmış kabak çiçeği

iç harcımız:
1 su bardağı pirinç bol suda yıkayın duru su gelinceye dek....süzgüde iyice süzün hafif kurusun...
1 orta boy kuru soğan rendeleyin hafif irice olsun
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kaşığı dolusu kuru nane
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
3/4 su bardağı su
en son karabiber...



iç harcı kavurup suyunu ilave ederek hafif ateşte pirinçler kabarıp yarı pişmiş duruma getirin.ılınıncaya dek dinlendirin.ılınınca damak zevkinize göre karabiber serpin.
çiçeklerin büyüklüğüne göre içlerine 1 veya 2 tatlı kaşığı harcı doldurup çiçeklerin üst kısımlarından hafifçe bükerek tencerenize dizin.
tüm malzemeler bitince üzerine az su ilave edip bir tabak ile dolmaların üzerini kapatın.önce harlı sonra kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte 15 dk. kadar pişirin.
üzerinden tabağı alıp tekrar kapağını kapatarak dolmalar soğuyuncaya dek dinlendirin.



limon ile servis yapın.karabiberi ve limonu bolca kullanırsanız midye dolma lezetinde nefis dolmalarınız olucak. meze olarakta servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder