5 Eylül 2011 Pazartesi

kabak dizme YETUR

kabak dizme



kabak dizme son derece hafif ve lezzetli bir fırın yemeğidir.
malzeme listesi kişi sayısına göre ayarlanır.
kabakların dış kısmı tırtıklı dolma oyacağı ile kazınır. ister halka şeklinde ister benim yaptığım gibi verev olarak dilimlenir.
bol yağda rengi dönünceye kadar kızartılır.
ayrı bir yerde az yağlı dana kıyma,1 kurusoğan rendesi tuz ve karabiber ile köfte malzemesi yoğurulur.her dilime küçük bir köfte gelecek şekilde fırın kabına resimde görüldüğü gibi dizilir.



üstü domates ve biber dilimleri ile süslenir.
ayrı biryerde salça ,tuz,az karabiber ve su ile hafif koyulukta bir sos yapılır ve dizmelerin üzerine gezdirilir.
sonrada domates ve biberler kızarıncaya dek fırınlanır.
fırından alınca üzerine ince kıyılmış dereotu serpilip pilav yanına servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder