4 Eylül 2011 Pazar

kabak rende salatası

Image Hosted by ImageShack.us

YOĞURTLU KABAK SALATASI İÇİN...

MALZEMELER:
- 4 orta boy kabak,
- 1 kase süzme yoğurt,
- 2-3 diş sarımsak,
- 2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz ( isteğe bağlı),
- 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ,
- tuz, karabiber,
- dereotu ( süslemek için)

HAZIRLANIŞI:
Kabakları soyup yıkayın. Rendenin en iri tarafında Kabakları rendeleyin. Teflon tavaya yeteri kadar sıvı yağ koyup ısıtın. Kabakları suyunu salıp çekene ve kızarana kadar kavurun. En son tuzunu, kararbiberini atıp ocaktan alın. Diğer taraftan yoğurdu suyla inceltip dövülmüş sarımsa ve tuz ekleyin. Ilıyan kabağı derin bir kaseye alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın. isteğe göre 1-2 kaşık dövülmüş ceviz katabilirsiniz. Yoğurtlu Kabak salatası hazır...Servis tabağına boşaltın. Üzerini dereotu yada maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder