4 Eylül 2011 Pazar

peynirli kabak graten

Peynirli kabak graten

Kabakları ortadan ikiye kesin ve içlerini çıkarın. Bir tencerede, üzerini örtecek kadar su doldurup, kabakları 5 dakika kadar haşlayın. Suyunu iyice süzün. Kabakları fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri rendeleyin. Dereotunu ince kıyın ve peynirle birlikte iyice karıştırın. Bu karışımı kabakların içine doldurun. Ayrı bir kapta sos için, margarinle birlikte unu kavurun ve sütü ekleyin. Koyu bir kıvam aldığında bu sosu kabakların üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında, kabakların sosu kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
4 adet yeşil kabak
100 gr. beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder