4 Eylül 2011 Pazar

kabak ızgara salatası

Kabak salatası sihirli bir eşlikçi. Her yemeğin yanına yakışıyor. İsterseniz garnitür olarak isterseniz de meze olarak servis edeceğiniz bu pratik tarif sofranızın ayrılmaz parçası olmaya aday.

Kabaklarımızı ince ince ve yuvarlak formda doğruyoruz. Doğradığımız kabakları yağsız teflon tavaya yerleştirerek üzerine tuz ve kekik (istenirse kırmızı pul biber) serperek kabakların her iki tarafını da ızgara yapıyoruz. (bu işlemi fırında, tost makinesinde ya da mangalda da yapabiliriz.) Eğer mangal şansımız varsa ihtiyacımızdan daha çok kabak ızgara yapıp kabakları zeytinyağı içinde daha sonra kullanmak için saklayabiliriz.

Kabakları ızgara yaptıktan sonra derince bir kaba dereotları ile birlikte koyuyor, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırıyoruz. Kabak salatamız hazır bile garnitür olarak kullanacaksak bu nihai hali ama meze olarak servis edilecekse hazırladığımız karışıma sarımsaklı yoğurt ilave edip tekrar karıştıralım. Ben servis yaparken yarısını yoğurtlu yarısını yoğurtsuz sunuyorum her ikisi de çok beğeniliyor.

Afiyet olsun

Malzeme listesi:

3 adet kabak

1/8 demet dereotu

1 diş sarımsak

3 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

2 tatlı kaşığı kekik

2 tatlı kaşığı nar ekşisi

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ( sızma )

dereotu.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder