6 Eylül 2011 Salı

közlenmiş balkabağı keçipeynirli

2 küçük Balkabagi
3 diş sarımsak, ezilmiş
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Kabak, 2cm parçalar halinde kesilmiş
Kırmızı yağbiberi, 2cm parçalar halinde kesilmiş
2 küçük kırmızı soğan, ince dilimleri halinde kesilmiş
200 gr kiraz domates
50 gr çam fıstığı
100 gram keçi peyniri, ufalanmış
1 çorba kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
1 çorba kaşığı parmesan peyniri

Balkabaklarının içlerini oyun.İçleri oyulan kabakları mangalda közleyin.Ayrı bir tavada zeytinyağında kırmızı soğanları,sarımsakları kavurun.Ardından sırası ile biberleri,kabakları,domatesleri ekleyerek soteleyin.İçerisine kırmızıpulbiberi,kekiği,çam fıstıklarını,galeta ununu ,kıyılmış maydonozları,keçi peynirini ve tuzu ekleyerek ocağın altını kapatın.Közlenmiş balkabaklarının içini bu harç ile doldurun.Üzerlerine rendelenmiş permesan peynirini koyup 25-30 dakika fırında pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder