5 Eylül 2011 Pazartesi

Ekşili girit kabağı YETUR

ekşili girit kabağı


tarif girit türklerinin kurduğu forumdan kandiyeli adlı üyeye ait...

* 500 gr küçük girit kabağı
* 6-7 adet ortaboy yeşil biber
* 3 yemek kaşığı sızma zeytiyağ
* 1 büyük limonun suyu
* 1 tutam tuz
* 3 diş iri sarımsak

Hazırlanışı:
Kabakları ve biberleri temizleyerek istediğiniz şekilde doğrayın. Yıkayıp tencereye koyarak üzerini biraz geçecek kadar su ve tuz koyup hafif yumuşayana dek haşlayın. Süzüp soğutarak sevis tabağına alın. Ayrı bir yerde rondoya ayıkladığınız sarımsakları, tuzu yağı ve limon suyunu koyup beyazlaşana kadar çırpın. Elde ettiğiniz karışımı kabakların üzerine dökerek buzdolabında 4-5 saat bekleterek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

benden notlar....
salatamda yeşil biber kullanmadım.
sosumuz beyaz renkte olucak.kabakların suyunu süzüp hemen sıcağı ile sos ile karıştırdım.sosu daha güzel çekti....
eğer yaşadığınız yerde girit kabağı yoksa (minik kornişon gibi oluyor)
normal kabak ilede yapabilirsiniz. büyüklüğüne göre 2 ye veya 4 'e kesin. fazla çekirdeğini hafifçe alın ve bu şekilde haşlayıp kullanın...

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder