4 Eylül 2011 Pazar

tavuklu kabak graten

Tavuklu Kabak Graten

Malzemeler
• 5 adet kabak
• ½ kg tavuk kalça
• 2,5 bardak süt
• 2,5 çorba kaşığı un
• 1 yumurta
• Rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz
• Pulbiber
Yapılışı
Kabakları kabukları kazıyı ve ikiye bölün. İkiye böldüğünüz kabakların içlerini kaşıkla oyup kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Tavukları küçük küçük doğrayıp tavaya alın. Üzerine az yağ ekleyin tavuklar suyunu çekene kadar kavurun. Tavuklar suyunu çekip iyice kavrulunca tuz ve pulbiber ilave edip altını kapatın. Borcama haşlanmış kabakları dizin. Kabakların içini hazırladığınız tavukla doldurun. Sütle yumurtayı ayrı bir kasede çatal ile karıştırın. Başka bir tencerede yağda unun kokusu gidene kadar unu kavurun. Üzerine sütlü karışımı ekleyip topaklanmayacak şekilde hızlı hızlı karıştırın. Kaynayınca çok az kaşar peyniri rendesi ekleyip karıştırın. Kabaklı tavuğu üstünü hazırladığınız bu sosla döşeyin. 200 C’ ye ayarlı fırında hafif pişirin. En son olarak kaşar peyniri rendesini üzerine serpip eriyene kadar fırında bekletin.

Afiyet olsun.
Hatice KARAKUŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder