5 Eylül 2011 Pazartesi

zeytinyağlı kabak KALYE

ZEYTİNYAĞLI KABAK KALYE

13 Mart 2007
Kategori: Zeytinyağlılar


MALZEMELER

3 adet kabak
3 adet havuç
3-4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytin yağı
½ çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
Tuz, kırmızı biber
Bir tencereye yağı koyun. Soğanı küp küp doğrayın, tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. Biberleri ince ince doğrayın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçların ve kabakların kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayarak ekleyin. Tuzu ve kırmızı biberi ekleyin. Yarım su barağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 30-45 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder